Koliko je Facebook live koristan za tebe i tvoj biznis

 In Digitalni marketing, Facebook, Live, Social Media

Danas već dobro poznati Facebook live, a pre samo nešto više od dve godine je startovao (avgust 2015). Najpre samo za selebritije, a zatim za biznis stranice i na kraju za svakog korisnika. Facebook sam po sebi je opasan alat za promociju, a ovo je samo veliki korak napred kako za Facebook tako i za njegove korisnike. Nego, pređimo na konkretne stvari. Evo kako možete izvući maksimum iz njega za svoj biznis, tačnije koje su njegove prednosti i na koje načine se možete pravilno promovisati kroz Facebook live.

1. Dopuštate vašim fanovima i pratiocima da vas bolje upoznaju

To sam ja

Koliko ovo delovalo kao možda ne tako bitna stvar, verujte da jeste i te kako. Da li pre kupujete bilo šta kod nekog koga ne poznajete ili nekog koga poznajete neko vreme? Normalno da od onog kog poznajete, jer imate više poverenja. E zato je ovo jako bitno. Jer, ako imate recimo 1000 fanova na svojoj biznis strani i kroz par live videa im ulijete dodatno poverenje, znaćete da će se svi oni kada im bude zatrebala usluga koju pružate vratiti film i setiti se ,,E, to je ,,onaj’’ (kažemo onaj jer ne govorimo ni o jednom biznisu konkretno).’’ i doći kod vas po nju.

2. Veća vidljivost

Veca vidljivost

Video sam po sebi ima veću vidljivost od klasičnog posta ili slike, a Facebook live ima najveću vidljivost. Ako je sadržaj vašeg live videa interesantan i pre svega korisno primenljiv, postoji velika mogućnost da neko od pratioca podeli video sa svojim prijateljima, što odmah dodatno širi vaš biznis, tačnije povećava mu vidljivost. Na taj način širite brend i možete veoma lako povećati obim posla.

3. Povećanje prodaje

prodato

To smo već kroz prethodne dve tačke i dotakli, ali ne mari malo detaljnije prodiskutovati. Svima koji imaju biznis je cilj prodaja i povećanje prodaje, jer zašto da ne ako može. A uvek može. Kroz live video ne možete direktno prodavati, ali možete indirektno, kroz predstavljanje servisa, novih proizvoda, akcija, procesa proizvodnje (prikaz kvaliteta izrade) i tako dalje. Dobra promocija je 80% posla obavljeno, ostalih 20% je samo zatvaranje prodaje i sve oko toga. Imate nov proizvod? Napravite plan promocije, uključite Facebook live i krenite u akciju!

4. Unapređenje poslovanja

Ideja

Da li ste nekada pustili live video i odgovarali na pitanja svojih fanova? Ako niste trebali bi, jer time i te kako možete unaprediti svoje poslovanje. Kroz pitanja i sugestije možete shvatiti gde imate propuste, šta dobro radite, u kom pravcu da nastavite, jer zadovoljan klijent održava vaš biznis živim. Prosta suština poslovanja se svodi na zadovoljan klijent – zadovoljan vlasnik.

5. Strimujte bitan događaj

 

Svaki biznis ima svoj bitan datum, rođendan, unapređenje bilo koje vrste, jednostavno može biti bilo šta. Uvek je lepo prikazati da ste srećni i zadovoljni i da napredujete, to dodatno uliva poverenje, daje sliku da ste stabilna firma i dodatno motiviše vaše fanove da budu vaši klijenti.

 

Svakako ima mnogo mogućnosti pored ovih koje smo pomenuli, a sada je pravo vreme da ih iskoristite na pravi način, jer samo tako ćete se odvojiti od nekolicine onih koji ga koriste

nepromišljeno i besciljno. U međuvremenu možete pogledati ko je trenutno live pomoću Facebook live mape, možda vam daju ideju kako za vaš Facebook live, tako i za poslovanje. Budite i vi na mapi live videa sa kvalitetnim sadržajem!

live stream

Recommended Posts

Leave a Comment